pátek 25. září 2015

Nějaké to úvodní slovo

Ahoj,

vítejte už asi na tisícím blogu o medicíně, s kterými se letos opravdu roztrhl pytel :D V červnu jsem se dostala na lékařskou fakultu v Plzni a nastupuji tedy do 1. ročníku.

Původně jsem tuhle stránku založila už někdy o prázdninách (nadšená z toho všeho), ale pak jsem došla k názoru, že všechny informace o Plzni najdete u dvou kolegyň Život medičky na LFP a Bez kofeinu (pro zubaře nový blog Zažij zubní v Plzni!). Plán vést si blogo-deníček (blogíček? :D) jsem tedy zavrhla a celé prázdniny nádherně prokrastinovala... Až jsem dnes zahlédla seznam medických blogů na Medické blogy FB a přišla mi škoda, že Plzeň má z 1. ročníku jen zubařského zástupce a vůbec, že je tam málo blogů o Plzni, tak jsem si řekla, že to přeci jenom zkusím. Chabé důvody? Asi ano. Ale uvidí se časem... :D

Je dost dobře možné, že tenhle blog moc dlouho fungovat nebude, protože...
a) mě to přestane bavit/nebudu mít čas/nebudu mít, co říct
nebo
b) medinu vzdám či mě vyhodí, protože to celé byl jen omyl

...ale tak říká se, že kdo nezkusí, ten neví :) Třeba se to povede.

Ups, úvody mi moc nejdou :D Teď ještě jedna věc... 

Proč Omylem medikem?
Důvod je naprosto jednoduchý - na rozdíl od všech blogerů a asi i všech lidí na medicíně, já na medicínu nechtěla.
Mým snem byl obor jiný, ale na něj jsem se bohužel o prsa (a jelikož tím myslím svoje prsa, tak je to opravdu o malý kousek) nedostala. Protože jsem ale chápala riziko, podala jsem si samozřejmě i jiné přihlášky, mimo jiné dvě LF - 1. v Praze a Plzeň. V červnu mě tedy čekaly jako první přijímačky na 1. LF,  ale protože jsem si medicíny zvolila hlavně kvůli rodičům, musím říct, že jsem se na zkoušky moc nepřipravila. Vlastně... vůbec. Myslím, že ty dva dny s Fyzikou v kostce, kdy jsem se marně snažila dohnat čtyři roky flákání, se asi ani nedají počítat.
A světe div se, já se na 1. LF dostala.
Bez přípravy.
(sice o další prsa, ale koho to zajímá! :D)

Tím ve mně začal klíčit zájem o Všeobecné lékařství. Ale jenom pomalu... A ještě mě čekaly přijímačky do Plzně, kam jsem chtěla - když už - mnohem víc.

V Plzni už byly přijímací zkoušky pro mě přátelštější, protože maminka mi v třeťáku aktivně koupila fakultou vydávané otázky a já chemii a část biologie (tu jsem moc nestihla :D) dělala během přípravy na květnové přijímačky do Brna. Takže moje vědomosti na tom byly o něco lépe, plus jsem jeden den (jeden CELÝ den, bože) věnovala vyplňování modelovek na fyziku.
A ono to opět vyšlo!


Fakt, s jakou lehkostí jsem se na medicínu dostala, mě tedy přesvědčil, že bych tomu aspoň na rok mohla dát šanci... A taky v tom má prsty záhadné setkání cestou na přijímačky, kdy klučina vedle mě místo modelovek četl Bibli a řekl mi: "Jestli Bůh chce, abych se tam dostal, tak se tam dostanu.". Nejsem sice věřící, ale beru tohle všechno buď jako zpekla štěstí nebo znamení :D

A čím dýl jsem "medikem", tím víc se na to všechno těším a nakonec jsem se do toho hrozně nadchla! :)


Teď jsem tímhle vyprávěním asi nas...štvala velkou část čtenářů, kteří se na přijímačky museli těžce učit a medicína byla jejich snem. Ale znáte to, kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp, já jdu na medicínu s tím, že moje přijetí je omyl a hrozné štěstí (které jsem si tím pravděpodobně do konce života vyčerpala - události posledního měsíce o tom dost jasně vypovídají) a hlavně nemám žádnou disciplínu a absolutně nejsem schopná se donutit učit dřív než pět minut před zkouškou. A to mi na medině rozhodně stačit nebude. Takže čekám, že vylétnu ještě dřív než stačím říct "Articulation atlantoaxialis mediana" (náhodné otevření Čiháka :D).

Medicíně zdar, my začínáme až 5. října, tak si na články budete muset počkat :D

(fakt se těším)

6 komentářů:

  1. Ha! A je to tady! Další medickej blog, vítej mezi náma :D Vy mrchy, začínáte až 5. října? My už 29.9... Tak jsem zvědavá, co budeš psát o Plzni, přeju hodně zdaru ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych klidně začala i dřív, už mám z toho roupy :D Snad to bude zajímavé psaní, děkuju :)

      Vymazat
  2. Taky začínáme 5.10. :) Jinak ty gify mne fakt rozesmály... :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reakční gify jsou moje obsese tak trochu :D Asi je to poznat :D

      Vymazat
  3. Ty jo, Plzeň se začíná rozjíždět. Jen tak dál :) Kdybys potřebovala učebnice, dodám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, uvidíme, jak moc se rozjede :D zatím mi chybí jen angličtina, zbytek jsem úspěšně ulovila nebo čekám na slova přednášejících :D

      Vymazat