sobota 16. ledna 2016

Leden, za kamna vlezem'

(ano, uvědomuji si, že jde o pranostiku na březen :D)

Ozývám se, že žiju a to poměrně úspěšně, neb jsem v průběhu jednoho týdne zvládla se naučit na obě zkoušky - které mě v zimním zkouškovém čekaly - a zároveň je i udělat. To znamená, že mám krásné měsíční volno, haleluja! Za ty 4 dny ležení v chemii to stálo. A taky mám samozřejmě stále svoje fakin' štěstí :D (Zuřivě zaklepávám! Však ona mi anča nafackuje)

Pro ty, co ještě nedělali lékařskou chemii:
Nebojte se toho, jsou u zkoušení hodní (jo, to se jí to teď kafrá, když má hotovo). Test nebyl zákeřný, byl tam dipeptid, bylo tam počítání pH a ty vzorce z papírů, plus jeden navíc (fosgen). Kdo chce, napište mi na mail, pošlu vám, co v testu bylo (na co jsem si potom vzpomněla).

A základní rada: Motivace je důležitá! Ať už se motivujete čímkoliv - mě k chemii stačila vidina volna a možnosti dělání věcí, co mě baví a na které není tolik času. K latině už jsem se musela motivovat nákupem bot :D

V průběhu měsíce sepíšu články o obou zkouškách, chtěla jsem udělat i článek o anče prvního semestru, ale veškeré svoje materiály jsem si nechala na koleji, takže ho zatím jen seskládám a publikuji až s fotkami někdy ke konci února.

Tenhle citát byla láska na první pohled.

Protože 16 dní zpátky začal nový rok, našla jsem jeden neuvěřitelně vystihující a shrnující gif o roce 2015. Myslím, že netřeba víc říkat, snad jen: Ať je rok 2016 lepší než ten předchozí!
Což jsou tak strašně malá očekávání, vzhledem k tomu, že 2015 byl pro mne asi nejhorší rok ze všech. Ale ještě se může stát, že v červnu neudělám anču nebo bio a zbydou mi oči pro pláč, takže i tak je v kategorii "debilní roky" konkurence stále vysoká.




Ale abych nebyla jenom negativní, našla jsem takový roztomilý nápad na nový rok. Věřím tomu, že už to oběhlo celý facebook, takže to není žádná novinka (A věřím taky tomu, že půlka mediků má tumblr a je tam hodně aktivní! :D Přiznejte se! :D), ale kdyby náhodou...

Čas to udělat pro rok 2016. Mně už do sklenice pár lístků spadlo :)

A potměšilá historka na závěr:
Tenhle týden se mi neuvěřitelně zvedla nálada, když jsem se setkala se svojí známou, která mi hned začala vyprávět, jak jí ta její škola nebaví, je hrozná a dělá jí jen kvůli rodičům... už abych byla pryč... Poslouchala jsem jí s pocitem vnitřního uspokojení a vědomím, že ačkoliv studuju těžkou školu, musím se hodně učit a nemám tolik volného času, tak mě to baví a na určité věci se do školy těším :) A navíc jsem - za ty dva dny volna, kdy jsem nevykonala opravdu nic kromě čumění do počítače a televize - zjistila, že já prostě řád potřebuju nebo v životě nic neudělám a nedokopu se k tomu :D

Konec tlachání a všem přeju hodně štěstí a pevných nervů během zkouškového!

(a já jdu dohnat resty v podobě nahromaděných článků z medických blogů :D)

9 komentářů:

  1. Jj, mrkni ku mne a uvidíš že mám náladu presne opačnú. Závidím ti kruto :D :D
    A gratulujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej až budeš mít taky hotovo, náladu budeš mít (snad) stejnou jako já :D Týden zpátky a proklela bych všechno :D
      Děkuju :)

      Vymazat
  2. Tak to já to teda měla v prváku spíš opačně, záviděla jsem všem svým kamarádům a nenáviděla jsem se za ten pitomej nápad jít na medicínu :D I teď jim občas závidím, že mají tolik volnýho času a tak, ale asi jsem si už zvykla a mám tu školu taky víceméně ráda :)

    A jinak moc gratuluju, užívej zaslouženého volna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně totiž přijde, že naše LF má ze všech asi nejnormálnější prvák :D Sice prostor k fňukání by se našel, ale vždycky mi stačí se rozhlédnout po ostatních medicích-prvácích a mlčím (tedy skoro :D). Já se na medinu upnula v rámci toho, abych se kompletně nezhroutila z nepovedeného soukromého života, takže tím mi k tomu vznikl takový speciální vztah, a právě tomu drilu a náročnosti vděčím za to, že jsem se postavila zpátky na nohy. Uh, moje typické okecávání :D

      Děkuju a hodně štěstí! :)

      Vymazat
    2. Tak k tomuhle je medicína fakt dobrá, člověk se do toho může zažrat a zapomenout na všechno kolem. Snad to časem budeš mít lepší :)

      Vymazat
  3. "Leden, leden, přikryl vodu ledem. Tam kde včera byly louže, tam to dneska pěkně klouže" :)
    Ty ani nevíš, jak já ti neskutečně závidím :D Fakt, teď ty medické blogy číst nebudu, protože mě to dokonale vysírá! :D Vy nemáte tento semestr biosračku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, pranostiku na leden jsem nemohla sehnat, tak děkuju, tuto neznám :D :)
      Biofyziku máme až v letňáči. "Moc" se těším :D možná bych si jí radši odbyla už v zimáku a pak měla klid na anču. Je to takové zvláštní, mít jen dvě zkoušky :D

      Vymazat
  4. Ahoj, také bych ráda do Plzně na lf a chtěla jsem se zeptat, jestli nevíš jak je to s přijetím na průměr? Četla jsem, že se bere do průměru 1,20, ale zajímalo by mě, kde většinou reálně hranice končí, protože spoustu lidí co se přihlásí může mít průměr 1,00 a už mám s průměrem 1,15 smůlu :) Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, úplně přesně ti to nepovím, já se hlásila na průměr s 1,19 a neprošla jsem, ale tak, ani jsem to nečekala :D a pak znám akorát lidi s 1,00, co se dostali... ale myslím, že nám říkali něco o 1,11 nebo 1,15. Možná už si pletu školy. Každopádně, určitě to zkus a uvidíš, dávají vědět docela včas. A přijímaček se neboj :)

      Vymazat