pondělí 11. července 2016

Přijímací zkoušky 2016

Přináším slíbený článek o letošních přijímacích zkouškách na LF Plzeň - bonusem máte i názor na přijímačky do HK a Olomouce :)
Článek napsala má kamarádka a může být i motivační pro ty, co se letos nedostali - podruhé už se to povede, jako u ní! Jenom se do toho musíte zakousnout. Rozhodně to nepodceňujte - tento rok na to spousta lidí v mém okolí dojela (až mě to překvapilo). Buď musíte mít neskutečné štěstí (na což se nedá spoléhat) anebo se fakt učit.
Možná nahodím i příspěvek o literatuře na přijímačky, ale jinak to najdete vždycky u modelovek (aspoň u těch plzeňských ano).

P.S.: Až budu mít více času, tak doplním články za všechny předměty prváku, slibuju. Taky jsem chtěla dělat něco jako "Průvodce pro prváka", ale jednak mi přijde, že na to nejsem vhodná osoba a druhak to nějak nestíhám :D Třeba pro příští rok!

Přijímací zkoušky:

Plzeň
·         Nejlehčí testy. Skoro si až troufnu tvrdit, že odpovídaly obsahu učiva střední školy.
·         Fyzika odpovídá do puntíku modelovkám, bio a chemie nic moc, ale nejsou tolik náročné jako na jiných fakultách
·         Času dost. Tuším, že hodinu a půl na každý předmět. Většina uchazečů má hotovo už po hodině (a pak se stresuje na chodbě).
·         Jedna správná odpověď, za chyby se body neodečítají.

Olomouc
·     Rozhodně to nebyla moje vysněná fakulta, takže modelovky jsem neviděla ani koutkem oka. Nemůžu tedy posoudit, jestli byly ke splnění testu přínosem.
·         Extrémní nedostatek času. Tuším, že na 120 otázek jsme měli 2 hodiny. I tady někteří jedinci odevzdávali před koncem. Otázkou zůstává, zda to nebylo z důvodu naprosté rezignace. Já zhruba po hodině a půl zvolila metodu: „lepší něco zakroužkovat, když ti tu nebaští body, třeba to tipneš“…no netipla.   

Větší čůzy, než kterými se pyšní Olomoucké studijní oddělení, jen těžko najdeš…

Hradec
·         Chuťovka na závěr: absence modelovek, vícečetné odpovědi, za chybnou odpověď se odečítá čtvrt bodu.
·         Test je rozdělen na 4 okruhy: biologie (obecná a genetika, se zoologií ani botanikou jsem se tam nesetkala), somatologie, chemie a fyzika
·         Doporučuji si projít testy z minulých let, některé otázky byly podobné

Tipy:
·         Pokud je váš počtářský um podobný mému, tj.rovná se nule a dokonce už i laškuje se zápornými hodnotami,  doporučuji si najít někoho na doučování. Jakmile to jednou pochopíte, už to nezapomenete. Je naprosto k ničemu učit se příklady, ať už chemické nebo fyzikální, nazpaměť.
·         Když se nedostanete napoprvé, neznamená to, že na to nemáte. Pokud je medicína vašim snem tak to zkoušejte a zkoušejte a jednoho dne to vyjde.
·         Nechci nikoho podceňovat, ale je vhodné myslet už dopředu na možnost, že to nemusí vyjít. Je vhodné si zvolit nenáročnou školu, podobného zaměření. Já osobně strávila rok na Ústeckém UJEPu, obor fyzioterapie. A i když, je spousta chyb, které bych téhle škole mohla vytknout, nemůžu popřít, že pro mě byla i velkým přínosem. Za prvé nevypadnete ze studijního režimu, za druhé vám předměty jako anatomie a latina u přijímaček hodně pomohou.

5 komentářů:

  1. Ještě bych pro rok 2016 přidal pár čísel z LFP:
    Nejlepší student (první místo) měl 145 bodů.
    Střed přijímaných (180. místo) mělo 129 bodů.
    Poslední přijatý (350.až 365 místo) měl 120 bodů.
    Na přijímacích zkouškách fyzicky psalo 1574 studentů.

    Co ta znamená - 180 míst dělilo pouhých 9 bodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá zpráva, hranice pro přijetí posunuta na 115 bodů (čili k 474 místu). To už je slušná šance na přijetí

      Vymazat
  2. Autor ma pravdu co se tyče "možnosti kam jít pokud to nevyjde...". Loni jsem taky zkoušel a nedostal jsem se. Jako náhradní variantu jsem vybral prave UJEP (fyzioterapie). Sice bylo par nepříjemných okamžiku během studia ale jinak to bylo super, protože jsem se podíval na anatomii, fyziologii, latinu atd. a zároveň jsem se připravoval na prijmačky (ale byl to docela hardcore jestliže brát v úvahu ze jsem cizinec). Nakonec jsem se dostal na zuby. Hlavne to nepodcenit a pokud to nevyjde tak zkusit to znovu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Omylem Medičkou Na Lfp: Přijímací Zkoušky 2016 >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Omylem Medičkou Na Lfp: Přijímací Zkoušky 2016 >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Omylem Medičkou Na Lfp: Přijímací Zkoušky 2016 >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdpovědětVymazat