pátek 30. prosince 2016

Co přinesl rok 2016

Tenhle článek nebude ani o Brexitu, ani o prezidentských volbách v USA a dokonce ani o prořídlých řadách celebrit. Bude sobecky o mně, mém roce 2016 a taky o medicíně.
Ale nebojte, moc dlouhý snad nebude. Jenom takové stařecké bilancování v předvečer Silvestra.


Ačkoliv hysterický internet tvrdí opak, za sebe musím říct, že 2016 skutečně byl MŮJ rok. Asi nejvíc ze všech. Objevila jsem netušenou odvahu, sáhla na rezervní zásoby, otevřely se mi dveře ke spoustě úžasným věcem a ještě k tomu jsem spadla do šťastnýho lejna. Nebylo to vždycky jednoduchý, nebylo mi ani pořád do zpěvu (většinu roku spíš teda nebylo než bylo), ale zpětně to hodnotím jako ÚŽASNOST. Pecku.
Mohla bych to vlastně shrnout jedním naprosto vystihujícím gifem:


Protože jsem do něj lezla jako spokojená bytost, pak jsem dostala pár facek a teď už jsem připravená (doufám). Ale zase tak jednoduchý to nebylo, takže si vyleju srdíčko :D

Jaký tedy byl můj rok 2016?

  • V lednu jsem zvládla zimní zkouškový a cítila se hustokrutomegapřísně. To ale netrvalo dlouho a už v únoru jsem upadla do pochmurné nálady, která trvala až do června. Na vině byl můj osobní život, kde se událo několik nedobrých věcí.
  • Letní zkouškové přišlo plíživě, ve formě předtermínu z angličtiny. Zkoušky jsem následně nastřílela věrna svému znamení (Střelec), a PAK TO PŘIŠLO. Úspěch na poslední zkoušce, zkoušce z anatomie. Vážení, tomu pocitu se vyrovná máloco. Z následující euforie jsem žila ještě další měsíc a v těžkých chvílích z toho těžím do teď. Bylo to skvělý! :D
  • V červnu jsem se z toho všeho naštvala, využila svojí radost z absolvování prváku a rozhodla se něco se sebou udělat. A tak jsem konala.
  • Hodně jsem cestovala, užívala si a pokoušela sama sebe. Díky tomu jsem o sobě zjistila netušený věci a víc si věřím. Žádné hodiny s koučem se nevyrovnají tomu, když vyrazíte do neznáma a musíte se spolehnout jenom na sebe. A stejně to zvládnete! Doporučují 4 z 5 bloggerů :D
  • Trochu jsem se pokusila naladit na "YES MAN" vlnu a snažila se jít po hlavě do všeho možného. Protože buď to vyjde nebo ne. To vyústilo ve fakt, že dělám na jednom superzajímavém projektu, což mě moc baví a naplňuje a ještě mám dvě brigády.
  • Když už jsme u těch brigád, jedna byla inspirována tímhle blogem. Jak jste si možná všimli, už nějaký ten pátek trpím problémem se psaním, nějak mi to nejde. A jako na zavolanou jsem objevila inzerát hledající přispěvatele do online magazínů. Řekla jsem si proč nevyhnat čerta ďáblem, když mi nejde psát, nejlíp to porazím tím, že budu psát hodně a takhle budu mít aspoň důvod. Takže jsem odpověděla a k mému nebetyčnému úžasu jsem byla úspěšná :D Nepíšu sice nic světoborného, ale rozepsala jsem se a rýsuje se mi díky tomu skvělá a kvalitní nabídka, která by mě zase posunula dál. Snad to vyjde!
  • Také jsem zjistila, že princové ještě pořád existují, i když nemají bílého koně :)
  • No ale aby nebylo všechno jenom růžové, mám příliš mnoho věcí a jsem z toho dost unavená. A taky mi moc nejde odpočívat. Vždycky mi to flákání narušuje vtíravý špatný pocit, že bych měla jít něco dělat. Mojí nadějí je úspěšné a krátké zimní zkouškové, abych si pak mohla aspoň na chvíli hodit nohy nahoru.
  • Letos jsem si prošla i ztrátou motivace ke studiu. Druhý ročník mě z nějakého důvodu velmi rychle utloukl a až do půlky prosince jsem zápasila s pocitem beznaděje, že tahle škola není pro mě. Nejsem tak chytrá, nejsem tak dobrá, nemůžu to zvládnout. Nemůže ze mě být nějaký použitelný doktor, jsem úplně marná. Všeho je strašně moc a já nejsem schopna si to pamatovat déle jak dva dny po testu. Nicméně s tou správnou podporou jsem zabojovala, zakousla se a už je snad vše v pořádku :) Pochybnosti o správně zvolené cestě stále jsou, ale mám záložní plán, a to mě uklidňuje.
Ta správně kvalitní fotka :D Zátiší se skvělou knihou, svíčkami a hlavně mojí sklenicí s nejkrásnějšími vzpomínkami tohoto roku! Doporučuju a budu dělat i v 2017 :)
  • A jako poslední věc, za celý rok jsem nepřečetla ani jednu knížku, která by nebyla literaturou faktu. Ostuda! Skóre jsem vylepšila až dnes, kdy jsem po letech otevřela můj milovaný Nekonečný příběh a vrátila se zpátky do nočního lesa Perelína a na rozpálenou barevnou poušť Goab. Ach ♥ Za inspiraci děkuji jinak příšernému televiznímu programu.
Nejdůležitější věc, kterou jsem si z letoška odnesla? Člověk má být otevřený novým možnostem a neustále něco zkoušet, protože nikdy neví, kam ho život zavane!

Tím končím moje plkání a VŠEM přeju krásný nový rok, ať je třikrát lepší než ten předchozí!

Moc nezvracejte :D

6 komentářů:

  1. To je krásný shrnutí, už dlouho jsem nečetla žádné pozitivní bilancování, úplně to hladí na duši :D Tak ať se daří i nadále :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, po zvolení Trumpa z lidí zmizela radost :D Ne, vždycky se najde něco pozitivního :) Děkuji a i tobě, tobě hlavně! :)

      Vymazat
  2. Co máš z toho, já taky nejsem tak chytrá jako například moji spolužáci, ale i tak si prostě myslím, že budu dobrý doktor, protože mě to baví a mám pocit, že mám klinické myšlení a éčka v indexu :D :D
    Hlavně jít do Nového roku s chutí a veeeelkou dávkou energie!! :)) Bude to fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nemám klinické myšlení, jenom dobrou krátkodobou paměť, to mě trápí :D Ale ještě toho mám hodně před sebou, tak uvidíme. Vždycky se odrážím od toho, že při IQ testu mi sice vyšlo průměrné iq, ale měla jsem k tomu poznámku "nicméně překonává vrozené předpoklady", takže to prostě všechno překonám! :DD
      Jojo, hodně štěstí ve zkouškovém i novém roce! :)

      Vymazat
  3. Ahoj, pak dej vědět, jak ti dopadla histola a topografie. Zdravím a hodně síly do dalšího semestru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za nakopnutí a doufám, že ti zkouška dopadla dobře! :)

      Vymazat