čtvrtek 8. června 2017

Fáze učení fyziologie

1. fáze: Hrůza prostupující celým tělem, poté, co jste zjistili, kolik se toho musíte naučit a hlavně CO.

2. fáze: Beznaděj, která nastává v počátcích, když se naučíte celý oddíl a druhý den nad testovými otázkami zjistíte, že si nic nepamatujete.

3.fáze: Emocionální výlevy doprovázené vztekem, hysterií, možná i pláčem, záleží na tom, jak jste silní, emocionálně vybavení (Ha, připomíná vám to třeba fyziologii limbického systému?!) a flegmatičtí.

4. fáze: Chmurné myšlenky doprovázené dlouhým zíráním do stropu, přemýšlením o nesmrtelnosti Brouka Pytlíka a vaším životem řítícím se do nekonečné černé záhuby, protože to nikdy nemůžete dát a protože nechápete, kde jste nechali hlavu, když jste šli na tuhle školu.

5. fáze: Apatie, vzdání i těch posledních miniaturních nadějí, které jste chovali ve svém srdci, které podstupuje sérii periodických opakujících se změn a vy se je musíte naučit a nechcete a všude jsou tlaky a mami já už nechci žádný tlaky, ani krevní, ani parciální...

6. fáze: Akceptace nevyhnutelného zlého osudu.


To jen kdyby se někdo ptal, jak se mám a co zrovna dělám...
Na fyziologii není nic pozitivního, je to zmar a zhouba, zoufalé učení se střídá s fází paniky a sezením nad testovými otázkami, u kterých byste nejradši vyhodili počítač z okna, protože PROČ SAKRA TOHLE JE SPRÁVNĚ, KDYŽ TO PODLE MĚ MÁ BÝT JINAK???
Fyziologie se rovná moři znalostí, které obsahuje asi tak čtyři Bermudské trojúhelníky, ve kterých se do hodiny ztratí veškeré znalosti, co jste nabrali přečtením. U mě trojúhelníky tvoří: kardiovaskulár, dýchačák, celý nervák včetně smyslů a vzrušivky. I když samozřejmě úplně nejvíc by se hodilo říct: Fyziologie celýho kardiovaskulárního systému, vyliž si p...!
K té oblasti vážu fakt hluboký antipatie (což jste si možná i všimli :D).

Ale!! Víte co! My-to-zvládneme! Vlétneme do arény smrti a popereme se s tím jako silní emancipovaní medici! Budeme zářit! Anebo aspoň problikávat a odejdeme se ctí a známkou C v indexu! Překonáme veškeré nesnáze, překážky na cestě a pevným, sebejistým krokem vejdeme do dalšího levelu, do 3. ročníku!
Aspoň teda doufám.
Pozitivní zpráva na závěr musí být.

Hodně štěstím mým kolegům z druhým ročníků na jejich válečné stezce, nechť vás Síla provází a u zkoušek skórujete :)

P.S.: Pro jistotu - ano, je to psané s velkou nadsázkou. Ano, brečím a stěžuju si a ne, vůbec se za to nestydím. Děkuji pěkně :D
P.P.S.: Teče mi do bot, tak pěkně prokrastinuju. Možná ještě vydám článek, čemu všemu se lze při vyhýbání učení věnovat, aniž byste se cítili hoooodně provinile. Sledujete třeba Tasty na fcb? Jsem schopna prolézt všechny jazykové mutace, vzdělávat se v gastronomii (haa-haa) a rozšiřovat slovní zásobu pro jídlo ve všech jazycích. To se přece hodí vždycky! :D
P.P.P.S.: Upřímně, ani si nemyslím, že by to mělo být vtipné, spíš zoufalé a vystihující :D

5 komentářů:

  1. Já se teď učím biochemku :D Musím říct, že fyziola je těžká, ale aspoň zajímavá! Biochemka to je ultrasračka (kor některé otázky jako Gibbsova energie apod.) a už se TĚŠÍM až to všechno s láskou a s radostí po 29tém červnu zapomenu a NIKDY se k tomu nevrátím! - poslední týdny s chemií, aneb konec dobrý, všechno dobré :D Jediné, co mě na tom baví, jsou ty enzymové defekty. Držím moc palce a uvidíš, že fyziolu zvládneš krásně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem si říkala u fyzio, že bych se radši učila biochemii :D Ta mi šla hodně dobře :)
      Tak držím palce na zkoušku a děkuju! :)

      Vymazat
  2. Ahoj, koukám kdy přibyde nějaký nový článek, ale asi ještě makáš na zkouškách. Budu držet pěsti, aby vše dobře dopadlo!
    U mě prvák uzavřen, těším se na články z druháku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zkoušky už mám za sebou, ale bohužel na články není čas, drandím po světě :) v srpnu nejpozději určitě něco přibyde, aspoň z cest. :D
      Jinak gratuluju k úspěšnému zakončení prváku! :)

      OM (zapomněla jsem heslo k účtu a mám ho jen na notebooku, ne na mobilu :D)

      Vymazat
  3. Koukám, že všude stejné. Moje přítelkyně se teď taky bifluje, tak z toho má plnou hlavou. Já jí říkám, ať se na to dopoledne v sobotu třeba vykašle, nebo zítra, to je jedno. A prostě ať si udělá takové to holčičí dopoledne a nabere nové síly. Kosmetika, kadeřník, nebo já nevím, co vás baví, když nejsme s vámi. :D

    OdpovědětVymazat